Tarta cu piersici si smantana

de La Ancuta in Prajituri, 1 Iun 2012 | 5661 vizualizari

 

Stiti deja cat de mult imi plac tartele, fie dulci sau sarate. De aceasta data am ales o tarta dulce si aromata cu un aluat fraged minunat. La noi a disparut cat ai clipi. V-o recomand cu mare drag mai ales ca poate fi facuta si cu alte fructe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 195 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 115 g unt moale
  • 2 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 4-5 piersici proaspete (dar merg si din compot)
  • 3 galbenusuri
  • 155 g zahar
  • 165 g smantana
  • 35 g faina
  • Pentru glazura:
  • 150 g marmelada de piersici
  • 1 lingura suc de piersici sau de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si smantana:

Incepem cu pregatirea aluatului: Amestecam untul moale cu zaharul si smantana. Adaugam apoi faina si framantam un aluat molicel, dar care nu se mai lipeste de mana.

Ungem o tava rotunda cu putin unt si intindem aluatul in tava, cu mana. Avem grija sa ridicam aluatul si pe marginea tavii.

Dam tava deoparte si pregatim umplutura: Mixam bine galbenusurile cu zaharul iar apoi adaugam smantana. La final adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza si nu mai avem cocoloase. Peste aluatul din tava asezam piersicile taiate felii. Turnam apoi umplutura.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 1 ora. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare, putem acoperi tava in ultimele 10 minute, cu o folie de aluminiu.

Pentru glazura amestecam bine gemul cu sucul de lamie si apoi ungem tarta fierbinte.

Lasam tarta sa se raceasca complet, inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici